Cum sa utilizati Facebook in siguranta din iPhone si iPad

Dispozitivele mobile devin cea mai obisnuita platforma pentru navigarea pe Internet. Daca utilizati o retea sociala de pe un dispozitiv iOS, asigurati-va ca o faceti in cel mai sigur mod.

Pentru a incepe verificarea setarilor de confidentialitate. Faceti clic pe pictograma celor trei linii din partea de jos a aplicatiei si alegeti „Comenzi rapide pentru confidentialitate”. Deschideti prima optiune, „Verificati setarile de confidentialitate” si urmati instructiunile.

In timpul acestei verificari, puteti ajusta optiunile de confidentialitate. De exemplu, controlati cine va poate vedea postarile si puteti sterge aplicatiile in care v-ati conectat la Facebook pe care nu le mai utilizati.

Cum sa utilizati Facebook in siguranta din iPhone si iPad

Dupa verificare, puteti schimba setarile optiunilor de mai jos: Limitati „prietenii” sau „prietenii prietenilor” care va pot vedea postarile si care va pot gasi in retea prin numele dvs. sau prin alte informatii din profilul dvs. cum ar fi telefonul mobil sau e-mailul.

Daca doriti, de asemenea, sa va protejati publicatiile vechi, dati „Mai multe optiuni de configurare” in partea de jos a paginii de comenzi rapide, deschideti fila „Confidentialitate” si apoi „Limitati cine poate vedea postarile anterioare”. Faceti clic pe fraza care apare in rosu.

Configurati aplicatia pentru a va proteja confidentialitatea si pentru a consuma mai putina memorie, date mobile si baterie

Activati alerta care va avertizeaza atunci cand va conectati la dispozitive sau browsere nerecunoscute. Veti gasi aceasta optiune in „Comenzi rapide pentru confidentialitate”, „Mai multe optiuni de configurare” si in sectiunea „Securitate si conectare”. Alegeti formularul de contact pe care il preferati: prin notificare, prin Messenger sau prin e-mail.

Nu permiteti actualizarea automata a aplicatiei, configurati-o astfel incat sa puteti decide cand doriti sa o descarcati, deoarece procesul consuma o multime de date despre baterie si mobil. Faceti acest lucru introducand „Setari” ale dispozitivului, „General”, „Actualizati in fundal” si dezactivati fila Facebook.

Dezactivati accesul Facebook la camera foto, la microfon si la locatia dispozitivului

Utilizati optiunile de pe iPhone sau iPad pentru a limita accesul aplicatiei Facebook la caracteristici cum ar fi camera, microfonul, locatia, folderul cu imagini, Siri, notificarile sau utilizarea datelor mobile. Puteti sa o faceti in folderul „Facebook” pe care il veti gasi in „Setari” si in „Confidentialitate”, de asemenea in „Setari”.

In cele din urma, merita sa ne amintim ca nu este nevoie sa descarcati aplicatia Facebook pentru a utiliza reteaua din telefonul mobil. Aveti acces la acesta din browser: acesta este mai sigur, nu ocupa memoria dispozitivului si cel mai probabil veti ajunge sa cheltuiti mai putina baterie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *